6 dôvodov, prečo kúriť briketami

23.07.2021

Platba za energie zaberá väčšinu financií rodinného rozpočtu. Pokiaľ chcete ušetriť a znížiť svoje náklady na bývanie a nechcete sa v zime príliš obmedzovať, vyskúšajte kúrenie pomocou drevených brikiet alebo peliet. Pozrite sa na ďalšie dôvody, prečo zvoliť tento typ kúrenia.

1) Jednoduchá manipulácia

Veľkou výhodou bukových brikiet je ľahká manipulácia. Nemusíte nosiť ťažké drevo, skladať ho na seba a ešte pred samotným kúrením ho štiepať a ďalej chystať. Drevené brikety sú už pripravené na kúrenie a stačí ich iba vložiť do krbu alebo krbových kachlí.

2) Skladnosť brikiet

Okrem jednoduchej manipulácie oceníte aj skladnosť. Nemusíte stavať samostatnú kôlňu ako napríklad na drevo alebo riešiť ochranu pred dažďom, prípadne ďalšími nepríjemnými vplyvmi počasia. Drevené brikety a pelety pohodlne uskladníte v pivnici, v dielni alebo napríklad v garáži. Nezaberajú toľko miesta ako drevo a nemáte s nimi ďalšie starosti navyše.

3) Vysoká výhrevnosť

Výhodou drevených brikiet je vysoká výhrevnosť. Nemusíte mať strach, že by ste zakúrili v krbe alebo v kachliach a riešili teplotu v ostatných miestnostiach. Drevené brikety dokážu vykúriť celý dom a teplo v ňom udržať po dlhú dobu.

4) Kúrenie pre každého

Ak hľadáte ideálny spôsob ako ušetriť za energie, je to kúrenie pomocou brikiet a peliet. Znížte svoje náklady na bývanie a využite tento spôsob kúrenia, ktorý sa hodí pre mladé rodiny, ale aj pre seniorov. Kúrenie pomocou brikiet je pre každého.

5) Krb aj krbové kachle

Je na vás, či si zaobstaráte krb alebo krbové kachle. Na začiatku počítajte s vyššou investíciou, ale verte, že sa vám táto investícia veľmi rýchlo vráti. Navyše kúrením v krbe alebo kachliach získate oveľa príjemnejšie a citeľnejšie teplo ako keby ste kúrili elektrinou alebo plynom.

6) Nielen v sezóne

Výhodou kúrenia pomocou brikiet je možnosť ich využitia aj mimo zimnej sezóny. Nebojte sa urobiť si príjemný večer pri krbe a zakúriť si napríklad pri rodinnej oslave, romantickej chvíľke s partnerom alebo keď chcete zvýšiť útulnosť vášho domu.

www.ekoplam.sk
Peletové pece a
pece na tuhé palivo